El Síndic de Greuges i el BiTer renoven el conveni de col·laboració per promoure la bona convivència

Terrassa, 29/03/2023. El Síndic Municipal de Greuges, Mustapha Ben El Fassi, i la presidenta de l’associació Biciterrassa Club (BiTer), Ariadna Garriga, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració amb l’objectiu promoure la bona convivència a la ciutat entre ciclistes, vianants i conductors/es de vehicles motoritzats als carrers de Terrassa. Aquest conveni es va iniciar amb la Síndica Isabel Marquès l’any 2020, i serà vigent fins al 2028.

En el marc d’aquest conveni, el Síndic Municipal de Greuges de Terrassa podrà actuar, a instància de BiTer, en defensa dels drets i interessos legítims dels ciutadans i ciutadanes, quan es consideri que l’actuació de l’organització municipal pot afectar els drets que han de garantir la vida diària de totes les persones i formularà, si així ho considera convenient, les advertències, les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris que corresponguin. D’aquesta manera, el Síndic es compromet a:

  • Defensar els drets dels ciclistes a circular per la calçada i el seu dret a ocupar la part central del carril de circulació.
  • Vetllar perquè l’Ajuntament de Terrassa prengui mesures davant d’actituds d’assetjament cap a ciclistes per part de conductors/es de vehicles motoritzats.
  • Treballar conjuntament amb BiTer per trobar solucions davant de problemes de convivència entre vehicles, especialment on estiguin implicades bicicletes.

Per altra banda, els socis i sòcies de BiTer es comprometen a:

  • Fer pedagogia perquè els i les ciclistes circulin sempre per la calçada o pels carrils bici.
  • Donar exemple i educar sobre el respecte de les normes de circulació i de la gestió constructiva de qualsevol conflicte.
  • Treballar conjuntament amb el Síndic de Greuges per trobar solucions davant de problemes de convivència entre vehicles, especialment on estiguin implicades bicicletes.

L’associació BiTer suma un nou conveni als ja signats amb el RACC, TMESA i les tres empreses terrassenques del taxi. Tant l’associació com el síndic s’han emplaçat a una propera reunió de treball per fer una valoració de les accions fetes fins ara i preparar-ne de noves.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.