Carta de la junta de BiTer per motiu del Dia Mundial Sense Cotxes 22-set-2021

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, la junta de BiTer volem mostrar la seva satisfacció per l’increment dels modes de transport sostenibles a la ciutat de Terrassa, així com les facilitats a aquest increment que l’Ajuntament de Terrassa ha aconseguit gràcies a la nova Ordenança de Mobilitat, que va entrar en vigor al gener de 2021.

Cada dia són més les persones que decideixen desplaçar-se de manera sostenible amb bicicleta per la ciutat. El perquè de tot plegat, l’eficiència, un transport que no contamina, que et fa estalviar diners i fas exercici saludable en el desplaçament. Però s’ha demostrat que hi ha altres efectes que són difícils de comptabilitzar, però molt importants, com la sensació de benestar i felicitat. Ara més que mai, davant l’aparició d’altres vehicles elèctrics de mobilitat personal, reivindiquem la bicicleta com únic mitjà de desplaçament actiu que millora les condicions físiques i psicològiques de les persones. 

El repte que tenim ara més important és el compliment de l’ordenança de mobilitat, una de les més avançades del país, per aconseguir la plena integració de la bicicleta en els 400 km de la xarxa de carrers de Terrassa. També la implantació de carrils bici amples i segurs a totes les avingudes, així com la tan esperada i inajornable connexió de Terrassa i Sabadell per la N-150. Finalment, seguirem promovem, com hem fet sempre, nombroses accions de promoció perquè es vagi consolidant la “cultura de la bicicleta” a Terrassa. 

Finalment, volem agrair a totes aquelles persones i institucions que, dia a dia, aporten el seu gra de sorra sent usuàries de transports actius i sostenibles, i a la vegada sensibilitzen i en fomenten el seu ús.

Per Bici Terrassa Club

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats