Reportage de Canal Terrassa.
Terrassa, 16/05/2019. El BiTer i el RACC han signat un acord de col·laboració per promoure la bona convivència entre els diferents modes de transport a Terrassa, especialment entre les persones que van en bicicleta i la resta d’usuaris. Ambdues entitats desenvoluparan activitats conjuntes per informar i sensibilitzar els ciutadans sobre recomanacions i bones pràctiques en els desplaçaments, amb la voluntat d’impulsar una mobilitat millor per a tots, més segura, àgil, sostenible i saludable.
Sònia Sampietro, directora de la Delegació del RACC a Terrassa, i José Miguel Moreno, president del BiTer, han presentat l’acord aquest matí i han explicat les seves principals línies d’actuació. Entre les primeres accions acordades, han destacat que, des d’avui, treballaran conjuntament per donar difusió a la campanya del RACC “Convivència en moviment, guia per compartir millor l’espai urbà”. Aquesta campanya inclou recomanacions adreçades a automobilistes, motoristes, ciclistes i vianants i té l’objectiu de fomentar una mobilitat més àgil i segura, amb una especial atenció cap als usuaris més vulnerables.
Aquesta informació és especialment rellevant en una ciutat com Terrassa, que té una trama urbana compacta i on l’espai de la via pública destinat al trànsit és reduït. En la majoria de carrers, és inviable crear infraestructures segregades per als diferents mitjans de transport i l’única opció possible és compartir el mateix espai de la calçada. En aquest context, el BiTer treballa per impulsar la mobilitat ciclista a Terrassa i fer-la més segura per a tots els ciutadans. De fet, des del punt de vista de la infraestructura ciclista, la xarxa d’itineraris exclusius per a bicicletes a Terrassa és de 19 km de carrils bici i l’espai de cohabitació amb tota la resta de vehicles suma 430 km de xarxa viària local, que representa el 86% de la xarxa total. La calçada és, doncs, en la gran majoria dels casos, l’espai habitual de circulació de les bicicletes.
Per la seva banda, el RACC, com a Club de serveis a la mobilitat, promou una nova cultura de la mobilitat més segura i respectuosa amb el medi ambient i té una àmplia trajectòria en la realització d’estudis i campanyes de sensibilització arreu del territori, una tasca que desenvolupa d’acord amb la seva vocació d’ajudar a les persones en els seus desplaçaments, ja siguin en transport privat motoritzat, en transport públic, a peu o amb bicicleta.
Extracte de les recomanacions de la campanya del RACC “Convivència en moviment”
El contingut complet d’aquestes recomanacions de convivència es pot consultar aquí
Les campanyes del RACC es poden consultar a fundacio.racc.cat/campanyes-de-conscienciacio
Sònia Sampietro, responsable de la delegació del RACC a Terrassa,
i José Miguel Moreno, president del BiTer.
ARTICLE AL DIARI DE TERRASSA (17/05/2019)
Sobre el Biter
L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) tenim com a objectiu la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i lleure normalitzat a Terrassa.
La nostra missió: Volem que Terrassa sigui una ciutat on tothom pugui desplaçar-se d’un punt a l’altre en bicicleta i de forma segura. Ho volem aconseguir promovent la cultura de la bicicleta, ensenyant a anar-hi a qui no en sàpiga, promovent la pacificació de la circulació de cotxes i motos, augmentant la xarxa de carrils bici, instal·lant aparcaments de bicicletes arreu, denunciant punts conflictius i realitzant tot tipus de campanyes i accions de promoció.
Sobre el RACC
El RACC és una entitat que ofereix cobertura i serveis d’alta qualitat per atendre les necessitats de més de 10 milions de persones a qualsevol lloc del món. És especialista en la prestació d’assistència personal, familiar, mecànica, sanitària urgent i a la llar i té la xarxa d’autoescoles més gran de l’Estat. Per cobrir les seves necessitats, l’entitat realitza 1.185.000 assistències a l’any i gestiona 600.000 pòlisses d’assegurances de diferents rams. El RACC promou una nova cultura de la mobilitat més segura i respectuosa amb el medi ambient, tenint una gran capacitat de divulgació i influència en aspectes relacionats amb la millora de la seguretat viària, la reducció dels accidents i les infraestructures.