Comunicat BiTer per motiu de la Setmana de la Mobilitat, 16-22 de setembre 2022

Terrassa, 16/09/2022

El BiTer celebra de nou la Setmana de la Mobilitat i col·labora amb l’Ajuntament de Terrassa en la Pedalada popular del 18 de setembre que té com a lema “Terrassa 100% Bici”.

Gràcies al treball constant de tots aquests anys i del consens d’entitats municipals, partits polítics i associacions, hem aconseguit un entorn favorable que ens permet afirmar que el 100% de carrers de Terrassa formen part d’una Xarxa Pedalable de 400 km.

Encara queden coses per fer i reivindiquem principalment que s’executi el més aviat possible els carrils bici de l’avinguda de Béjar, la N-150, la carretera de Castellar, el carrer Ample i la Rambleta del Pare Alegre, entre d’altres.

El diumenge 18 de setembre, després de la pedalada, s’entregarà el 3r Premi BiTer, a un terrassenc molt conegut, en reconeixement a la seva tasca de divulgació en la defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible.La Setmana Europea de la Mobilitat torna a posar en evidència la necessitat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, a més de canvis en l’ús de l’espai públic, millorant la qualitat de l’aire i reduint la contaminació.

De nou des de l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) cridem l’atenció sobre els beneficis de moure’s amb bicicleta, un mitjà de transport simple, assequible, net i ambientalment sostenible, l’ús del qual no requereix cap aportació d’energia externa. A més, la bicicleta és l’únic vehicle de mobilitat personal que beneficia la salut de qui condueix.

Estem molt satisfets de poder col·laborar de nou amb l’Ajuntament de Terrassa en l’organització de la Pedalada popular i de que s’hagi triat aquest lema “Terrassa 100% Bici”. Aquest missatge posa de relleu que la bicicleta pot circular pel 100% dels carrers de Terrassa, i no només allà on hi hagi carrils bici, i que la bicicleta és 100% vehicle: pot (i ha de) circular per la calçada i pel centre del carril de circulació (tal com indica l’article 37 de l’Ordenança de mobilitat).

Gràcies al treball constant de tots aquests anys i del consens d’entitats municipals, partits polítics i associacions, en l’aprovació de la nova Ordenança de Mobilitat, el Protocol de prevenció de l’assetjament a ciclistes, els cursos de circulació amb bicicleta a les escoles i moltes accions més, hem aconseguit un entorn favorable que ens permet afirmar que el 100% de carrers de Terrassa formen part d’una Xarxa Pedalable de 400 km.

Encara queden coses per fer i reivindiquem principalment que s’executi el més aviat possible els carrils bici de l’avinguda de Béjar, la N-150, la carretera de Castellar, el carrer Ample i la Rambleta del Pare Alegre, entre d’altres. Aquestes vies ciclistes segregades permetrien donar encara més facilitats a la mobilitat amb bicicleta amb recorreguts lliures de trànsit motoritzats, directes i aptes per a tot tipus de ciclistes.

El diumenge 18 de setembre, després de la pedalada, s’entregarà el 3r Premi BiTer, a un terrassenc molt conegut, en reconeixement a la seva tasca de divulgació en la defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible.

L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) es va proposar l’any 2020 posar en marxa la concessió del Premi BiTer, un reconeixement anual a la tasca de persones i entitats a favor de la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i la mobilitat sostenible. Els dos premis anteriors van recaure, l’any 2020 a Francesc Suárez Fernández, fundador del Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES l’any 1991 i impulsor de nombroses iniciatives per promoure l’ús urbà i quotidià de la bicicleta a Terrassa durant els anys 90. I l’any 2021 a la Policia Municipal de Terrassa per la seva constant col·laboració en promoure la bicicleta com a mitjà de transport, com ara el circuit d’educació viària, la formació de Guies Ciclistes, el protocol d’assetjament a ciclistes, la nova ordenança de mobilitat i l’acompanyament a totes les pedalades populars.

Pàgina web de la Setmana de la Mobilitat: https://www.terrassa.cat/setmanamobilitat

Aquesta entrada ha esta publicada en Accions del BiTer, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Comunicat BiTer per motiu de la Setmana de la Mobilitat, 16-22 de setembre 2022

  1. JOSÉ ORTEGA ha dit:

    Trobo a faltar las sortides del dijous q sortiam de la casa bauman, penseu tornar-lo a fer, gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.