Pedalada Reivindicativa “Volem Carril bici de Terrassa a Les Fonts” – Diumenge 9 de juny de 2024

Diumenge 9 de juny de 2024, la plaça Nova de Terrassa ha estat el punt de trobada per dur a terme una pedalada popular reivindicativa per demanar un carril bici de Terrassa a Les Fonts.

Convocades per les entitats BiciTerrassa Club (BiTer), Àrea Adaptada i l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts (Terrassa – Sant Quirze), unes 65 de persones han participat en l’acte reinvindicatiu que ha acabat al passeig de Lola Anglada de Les Fonts.

MANIFEST PER UN CARRIL BICI ENTRE TERRASSA I LES FONTS  

En els últims temps hem vist com diverses infraestructures ciclistes prenen forma en la trama interurbana de Terrassa: el carril bici que uneix Terrassa amb Matadepera, el que s’està construint per connectar Terrassa amb l’Hospital i Sabadell, el projecte que properament s’executarà entre Terrassa i Viladecavalls…  

Però no n’hi ha prou! Hi ha una sèrie de mancances endèmiques i inexplicables que perduren i no veuen cap solució a curt o mitjà termini.   

És el cas de la connexió entre Terrassa i Les Fonts. Una carretera que suporta el pas de milers de vehicles diàriament, però que no té una alternativa segura per al desplaçament en bicicleta, caminant o per a persones amb mobilitat reduïda. Ho veiem cada dia com hi ha persones pels vorals de la carretera de Rubí entre Terrassa i Les Fonts, caminant, en bici o en patinet en un tram amb molt volum de trànsit de vehicles motoritzats. 

Una connexió amb carril bici segregat i que tingui en compte tant les bicis com les persones a peu, en patinet o amb mobilitat reduïda, és una infraestructura vital per connectar municipis i barris, que permetria un desplaçament segur per anar a treballar, per fer esport, per fer salut i, naturalment, per reduir el volum de trànsit motoritzat i fer d’aquesta via un espai més amable i sostenible.  

Considerem també la necessitat de prolongar aquest itinerari segur fins a Rubí i Sant Cugat, per poder connectar amb la via verda de la llera del Llobregat entre Martorell i el Prat i poder així arribar fins a la costa.  

Només viatjant una mica podem veure el greuge que hi ha entre nosaltres i la resta de molts municipis catalans i ja no diguem amb l’estranger, que ens portem més de 20 anys d’avantatge.  

Cal invertir i apostar decididament per aquest tipus d’infraestructures.  

Cal donar alternatives per desplaçar-se de forma segura.  

Cal avançar per una mobilitat més sostenible, compartida i integrada.  

Cal decisió per part de les administracions.  

I no ens cansarem de repetir-ho i reclamar-ho.  

CARTELL EN PDF

Per Bici Terrassa Club

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats