Comencen les obres de la nova via per a vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal entre Terrassa i Sabadell

Font: Ajuntament de Terrassa

Avui, 15 de juny, s’inicien les obres per construir la primera fase de la nova via per a vianants, bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) que unirà Terrassa i Sabadell i que circularà, de manera paral·lela, a la N-150. L’actuació, que figura dins el Pla Específic de Mobilitat del Vallès i està promoguda des de la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat, comportarà una millora de la carretera N-150. El cost és de 2.492.313,32 euros, amb finançament dels fons europeus Next Generation, i el termini d’execució és d’uns vuit mesos.

El projecte constructiu d’aquest camí pedalable interurbà, d’uns 2,5 km, s’iniciarà a l’avinguda de Madrid -a la zona del parc de Vilardell- i finalitzarà al límit del terme municipal de Sabadell -a l’alçada del Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra-. Des d’allà enllaçarà amb l’itinerari pedalable similar, procedent de Sabadell, del que no es coneix la data d’inici de les obres.  

Les obres previstes en aquesta primera fase es divideixen en dos trams d’execució:

    • El primer, de 1.140 m, anirà de l’avinguda de Madrid fins a l’Hospital de Terrassa. Comptarà amb una vorera de 2,5 m que acompanyarà la via ciclista, d’una amplada de 2,5 m, i un viaducte que discorrerà per sobre del torrent de la Grípia, on una escala facilitarà l’accés a l’Hospital de Terrassa per als vianants. Des d’aquí, hi haurà un camí pedalable (espai compartit per vianants, ciclistes i VMP) que anirà fins a la nova rotonda de la N-150, que donarà accés al complex sanitari.

    • El segon, de 640 metres, discorrerà des de l’alçada del Consell Comarcal fins al Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra. 

L’execució d’aquests trams comportaran afectacions puntuals al trànsit de vehicles per la N-150, així com també pel tram de la Mancomunitat, que seran degudament senyalitzades i informades.


Futures actuacions a la N-150

Per completar la via ciclista entre l’Hospital de Terrassa i la Mancomunitat i, també, per millorar l’accés als diferents aparcaments del centre sanitari i completar el  corredor del Bus Ràpid de Catalunya entre Terrassa i Sabadell, la Generalitat ha projectat dues actuacions que, ara per ara, estan en procés de redacció i licitació per part de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat:

    • La construcció d’una nova rotonda d’accés a l’Hospital. Seria un segon accés al centre sanitari des de la N-150, que se situarà a l’alçada del camí vell de Sant Quirze a Matadepera.

    • Un nou pont de 140 metres de longitud sobre el torrent de la Betzuca, que connectarà directament l’Hospital amb el vial intern de la Mancomunitat i Sabadell, que serviria de corredor del Bus Ràpid de Catalunya, i també connectarà els dos trams del camí pedalable ara en construcció.

Amb l’execució d’aquestes infraestructures la mobilitat sostenible i saludable tindrà més protagonisme, i es millorarà la connectivitat entre Terrassa i Sabadell, ja que es promourà la mobilitat a peu, l’ús de bicicletes i vehicles de mobilitat personal entre ambdues capitals de la comarca del Vallès Occidental. A més, es potenciarà les línies d’autobús interurbà i es millorarà l’accessibilitat a l’Hospital de Terrassa, com també a altres equipaments de la zona, com la Mancomunitat, el Consell Comarcal o  Mercavallés, entre d’altres.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.