El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes

Com a entitat que promovem activament l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport normalitzat a les ciutats, volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones que s’hagin sentit molestes pel mal comportament d’algunes persones ciclistes. Fem una crida a tothom, conductors de cotxes, motos, bicicletes, i altres vehicles, i també les persones vianants, a extremar la precaució, a tenir respecte i empatia cap als altres i al total compliment de les normes de circulació.

Les ciutats necessiten urgentment deixar enrere el model de mobilitat ineficient, perillós i contaminant, per passar a un model on predomini la mobilitat a peu, amb bicicleta i amb transport col·lectiu. Durant aquesta transició, hem de poder solucionar aquestes tensions amb pedagogia, amb més facilitats per als nous transports i amb més restriccions a la circulació dels altres.

Des del BiTer, treballem per fer pedagogia per a una conducció segura i respectuosa dels ciclistes cap a la resta d’usuaris de la via pública i viceversa. Ho fem amb la oferta de cursos de circulació, consells a les nostres sortides, elements de comunicació, etc. També, col·laborem amb el Servei de Mobilitat, la Policia Municipal, TMESA i altres entitats, per garantir el dret dels ciclistes a circular per la calçada, al centre del carril, com qualsevol altre vehicle, i ocupant l’espai que li permet la normativa i que li és imprescindible per a la seva seguretat. Si aconseguim que cap vehicle increpi o toqui el clàxon als ciclistes que van per la calçada, segur que en veurem molt menys a sobre de les voreres.

Article en resposta a: Posicionament de Fatec en relació amb la circulació de les bicicletes per les ciutats

Cada dia, en veure els casos d’atropellament de ciutadans per causa de bicicletes i patins, augmenta la nostra preocupació i a la vegada indignació per l’alarma que està provocant, en general i en especial a les persones grans, la proliferació dels carrils per a bicicletes, així com la circulació de les mateixes per les voreres, sense respectar la regulació del trànsit. Darrerament s’estan habilitant carrils per a bicicletes de doble sentit de circulació en carrers que per als cotxes són d’una sola direcció, circumstància que, unida a la mala situació d’alguns semàfors, provoca confusió en les persones i com a conseqüència es produeixen accidents, alguns de molt greus, com s’ha fet palès de forma destacada darrerament.

La circulació de bicicletes i patins per les voreres de forma anàrquica, unida a l’incivisme d’alguns, produeix una inseguretat als vianants, principalment a les persones de molta edat, fràgils i faltes de flexibilitat, a les quals una caiguda els porta gairebé sempre a una situació de discapacitat i dependència definitiva que els destrossa la resta de la seva vida. Per tant, denunciem i demanem amb urgència la regulació i ordenació d’aquest problema per les ciutats, i més tenint en compte que les bicicletes i patins no porten matrícula ni cap mena d’assegurança per cobrir els danys que poden ocasionar, immunes a les accions jurídiques i processals, assumpte que les administracions públiques han de resoldre i regular al més aviat possible, tot incrementant la vigilància de les unitats policials.

Mario Cugat i Leseurs President de FATEC -Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya

Aquesta entrada s'ha publicat en Accions del BiTer i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes

  1. Retroenllaç: El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes | El Portal de les entitats de Terrassa

  2. Retroenllaç: El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes - Created by pep valenzuela - In category: Veus / Opinions - Tagged with: bicicleta, BiTer, ciclisme, mobilitat, Policia Municipal - malarrassa - El periòdic independent i gratuït de Terrassa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.