Diumenge 22 de novembre: Pedalada popular reivindicativa per demanar el carril bici Terrassa – Matadepera

Pedalada popular reivindicativa per demanar a la Diputació de Barcelona l’adequació de la carretera de Matadepera i la de Castellar a l’ús urbà de la bicicleta 151122_Matadepera_15

Diumenge 22 de novembre de 2015, han pedalat 50 ciclistes per demanar a la Diputació de Barcelona, administració titular d’aquestes carreteres, que es construeixi una connexió segura amb bicicleta entre Terrassa i Matadepera.

Es demana, per una banda, executar el projecte que està redactat des de l’any 2012 (segons es pot llegir en aquest article), i que preveu la construcció d’un carril bici en el tram interurbà de la carretera de Matadepera (BV-1221 i BV-1275). Una part d’aquest carril bici, ja fa uns anys que es va construir. En el tram urbà de la carretera de Matadepera, es demana a l’Ajuntament de Terrassa, la construcció d’un carril bici entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i la plaça de l’Aigua, per connectar amb els carrils bici de l’av. Abad Marcet i Jaume I. L’entrada en funcionament de l’estació de FGC de Nacions Unides justifica encara més la necessitat d’aquesta infraestructura per facilitar-ne l’accés amb bicicleta, un transport ràpid, sostenible i saludable, des dels habitages de Matadepera i els equipaments del nord de Terrassa, com ara el Parc Audiovisual, Orbital 40 i Club Egara, entre d’altres. S’han afegit a la reivindicació Club Egara i Unió Excursionista de Matadepera.

D’altra banda, es demana l’inici de l’estudi per unir amb carril bici el centre de Terrassa per la carretera de Castellar (C-1415a) amb la Torre de Mossèn Homs, com a una de les portes d’entrada principals a l’Anella Verda de Terrassa i amb el nucli urbà i equipaments de Matadepera (BV-1248). En el tram urbà, es demana a curt termini a la Diputació, una actuació low-cost, sense obra civil, que permeti l’ús compartit del carril bus als ciclistes, així com un carril dret a 30 km/h per donar més seguretat.

Totes les reivindicacions es fan pensant també en un accés còmode i segur a peu.

151122_Matadepera_04 151122_Matadepera_02

Diari de Terrassa del 14/11/2015:Screenshot 2015-11-18 23.49.50

Pedalades anteriors per a la mateixa reivindicació:

 
             Ctra. de Castellar (09/02/2014)                     Ctra. de Matadepera (26/10/2014)

Screenshot 2015-11-22 19.48.12Ctra. de Matadepera (29/07/2015)

Aquesta entrada s'ha publicat en Accions del BiTer, Sortides i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.