MANIFESTACIÓ: Més aire, prou fums!! 16 de febrer

Les darreres noticies relacionades amb la qualitat de l’aire de la ciutat, juntament amb la sorprenent decisió de reobrir el trànsit a la Rambla ens han dut a convocar aquesta manifestació-protesta per tal de fer palès el nostre descontentament amb la situació.

En un context d’emergència climàtica i a les portes d’entrada en funcionament de la ZBE, és inconcebible i inadmissible la reobertura del trànsit a la Rambla d’Ègara.

Entenem que aquesta mesura és un contrasentit, no ajudarà en cap manera a descongestionar els carrers Galileu i Arquimedes, i provocarà un efecte crida que farà créixer encara més el volum de trànsit en el centre la ciutat.

Terrassa creix a un ritme de 2000 habitants per any: persones que són propietàries de vehicles (cotxes i motos), que es desplacen diàriament per anar a treballar…però les infraestructures de la ciutat no creixen any rere any per suportar aquest augment dels vehicles de combustió.

S’ha de pensar seriosament en trobar unes solucions realment objectives i que no responguin a les necessitats o interessos d’una minoria.

Volem creure que la majoria de ciutadans de Terrassa volen i desitgen una ciutat amb menys contaminació, on es pugui respirar millor, on poder-se desplaçar a peu o en bicicleta no sigui una cursa d’obstacles, on els desplaçaments amb vehicles motoritzat siguin només els estrictament necessaris. Necessitem una societat empàtica, que deixi l’egoisme de banda, i pensi més en el bé comú.

Una ciutat com Terrassa no es pot permetre la vergonya de ser una de les ciutats amb més contaminació.

Necessitem alternatives enfocades a la mobilitat sostenible, més transport públic, millor connectat, més infraestructura ciclista, més espai per vianants i menys vehicles contaminants.

I ÉS URGENT, MOLT URGENT!

Per Bici Terrassa Club

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats