El BiTer demana una CargoBike com a vehicle municipal

170302_cargobikes

Dijous 5 de març de 2017. Una bicicleta de càrrega, “CargoBike”, costa 10 vegades menys que una furgoneta i compleix amb els requisits que necessiten 2 treballadors municipals de l’Ajuntament de Terrassa.

El BiTer donem suport a 2 treballadors municipals del Servei d’Educació que demanen poder disposar d’una bicicleta elèctrica de càrrega, coneguda com a CargoBike, per als seus desplaçaments en les tasques de manteniment a les escoles municipals de Terrassa. Habitualment utilitzen un cotxe per a desplaçar-se i portar les seves eines. Ara s’acosta el moment de canviar aquest vehicle i aquests funcionaris proposen comprar una bicicleta elèctrica amb capacitat de càrrega com les que es mostren a la fotografia.

L’estalvi econòmic és considerable, el cost econòmic seria unes 10 vegades inferior considerant una amortització a 10 anys. Per exemple, el cost de la compra és 4 vegades més econòmic, la despesa de 800 €/anuals de combustible d’una furgoneta tradicional passaria a només a 80€/anuals d’electricitat. Però més enllà dels costos, l’estalvi més important seria en contaminació de l’aire.

La situació de contaminació a la nostre ciutat és preocupant. Treballant ells, en l’entorn escolar, on ara se sap que la incidència de la contaminació sobre la salut i el rendiment escolar de les nenes i els nens és indubtable, es veuen en l’obligació de donar exemple.

I finalment, però no menys important, anar a treballar i fer exercici simultàniament és la millor manera de començar el dia, de prevenir malalties i donar el màxim rendiment a la feina.

El Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-2021, preveu en la seva acció DUM8, la promoció de la Distribució Urbana de Mercaderies amb vehicles de baix impacte, com aquestes CargoBikes.

Aquest acció s’emmarca en una campanya d’accions reivindicatives que durem a terme el BiTer cada primer dijous de mes.  Volem posar de relleu les solucions per aconseguir la transició cap a un model de mobilitat més amable, saludable, segur, equitatiu i sostenible. El dijous 6 d’abril, presentarem la nostra proposta d’un carril bici de doble sentit al carrer Sant Quirze, per connectar el centre amb el Parc de Vallparadís.

Per Bici Terrassa Club

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats