28 de juny: Manifestació “MENYS COTXES, MÉS AIRE NET”

El dimarts 28 de juny de 2016, ens hem manifestem per demanar que el nou Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa redueixi de debò els cotxes. Hem convocat la manifestació: Camí Escolar Terrassa, BiTer.cat i Prou Barreres. Més info i fotos AQUÍ.

 

Perquè aquesta manifestació?

Les entitats que convoquem aquesta manifestació, i persones que les impulsen, hem participat molt activament en tot el procés de redacció del Pla Mobilitat Urbana 2016-2021. Donem suport al Pla que s’ha d’aprovar en el Ple Municipal del 30 de juny, i demanem un gran consens a tots els partits per a que hi donin suport polític i facilitin que es puguin assolir els objectius marcats amb els recursos econòmics necessaris.

En resum: el gran repte del Pla de Mobilitat és millorar la mobilitat de la ciutat amb menys cotxes circulant i ocupant espai als nostres carrers.

  • Volem respirar aire net: Terrassa és la segona ciutat més contaminada de Catalunya. La contaminació afecta la salut física i mental dels nostres fills, i no podem seguir vivint com si aquí no estigués passant res. Cal implantar restriccions als vehicles contaminants a la nova ZUAP del centre i també a la resta de barris.
  • Volem que els nostres fills puguin anar amb seguretat a l’escola i a tot arreu: No ens podem permetre ni un sol atropellament més. La ciutat ha de ser segura per als nostres nens i per a tothom, davant de les escoles i a tots els carrers. Cal implantar el límit a 30 km/h a tots els barris, fer campanyes pedagògiques i de controls d’infraccions, i acabar d’una vegada amb les dobles files davant de les escoles.
  • Volem que les bicicletes puguin circular per tots els carrers: Les persones que vulguin anar amb bicicleta, ho han de poder fer ocupant el centre dels carrils de circulació, amb tota la tranquil·litat, evitant així les voreres. Cal fer molta pedagogia i deixar molt clar aquest dret que ve del Reglament General de Circulació i que és una de les estratègies principals del Pla de Mobilitat.
  • Volem unes voreres per a les persones: Més de la meitat dels desplaçaments a Terrassa es fan a peu, per tant cal prioritzar al màxim la qualitat de les voreres i dels espais per on caminen les persones, tenint en compte TOTA la població. No hi pot haver vehicles aparcats ni circulant i cal especialment posar fi a l’aparcament de motos a sobre de les voreres.
Aquesta entrada s'ha publicat en Accions del BiTer, Mobilitat sostenible i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 28 de juny: Manifestació “MENYS COTXES, MÉS AIRE NET”

  1. Retroenllaç: 28 de juny: Manifestació “MENYS COTXES, MÉS AIRE NET” %El Portal de les entitats de Terrassa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.