#lesbicisperlacalçada

Article de Marc de la Torre publicat al Diari del Vallès, el 01/04/2016.

Els homínids o pòngids (Hominidae o Pongidae) que convivim avui al segle 21 ens podem desplaçar de moltes formes pel territori planetari, a través de diversos mitjans de transport, amb la possibilitat d’utilitzar diferents tipus vehicles. Cal tenir en compte la distància a voler recórrer i el temps que tenim per completar-la, aspectes claus alhora de fer la tria del nostre suport.

bicisporlacalzada160401_DV135 Marc de la Torre

Quan volem fugir de la locomoció motora a través de les nostres pròpies extremitats en contacte directe amb el sol, la bicicleta és sens dubte de les més recomanables en molts sentits, ja que suposa una activitat saludable pel nostre propi organisme, afavoreix el gaudi del paisatge per on transitem, promou i facilita les relacions socials o millora l’educació viària dels seus practicants.

Fugint dels beneficis més particulars, qualsevol bicicleta impedeix la contaminació del medi ambient, aporta una forma més sostenible de viure, sens dubte millora al conjunt de la humanitat i a tot allò que ens envolta, sense límits. Des de l’antiguitat, egipcis i xinesos, o fins hi tot en Leonardo da Vinci ja en van captar la bellesa i les positives aportacions d’aquest estri locomotor.

Els amics vallesans de la bicicleta @BiciTerrassa i @massacriticasbd fan respectivament una piulada autocrítica al hastag #lesbicisperlacalçada per alliçonar els seus seguidors. Els mostren el lloc per on cal circular, en positiu, deixant la vorera lliure pels vianants que circulen a peu, recomanant-los que utilitzin l’espai previst per als vehicles. I afegeixo, que són de lloar tots els carril bicicleta.

Les connexions entre ciutats també haurien d’aprofitar els avantatges que els ofereixen les bicicletes. Valgui de passada, els que també ens agrada caminar o córrer ens n’aprofitaríem. Aquest fet ajudaria a aproximar les poblacions i crearia millors vincles de relació en unes condicions d’agradable gaudi. Per exemple a Terrassa, Sabadell, Matadepera, Sant Quirze… en tot el Vallès!

No han pensat mai que som les mateixes persones quan estan conduint un vehicle amb motor que s’espera alhora de deixar-les passar per un pas de vianants, que quan hi caminen per sobre les franges blanques del pas de zebra? No hi ha tanta distància, no som tant diferents, no estem tant allunyats, però malauradament el vehicle que conduïm ens pot distorsionar els sentits.

Utilitzi’n més la bicicleta, li treuen la pols i li ofereixen una mica d’oli, si cal també la poden portar al taller, tornin a aprendre a circular per un espai adequat i a mesura que agafin la confiança necessària, pedalin per la ciutat amb orgull, sols o en grup, sense presses, amb alegria, precaució i sentit comú. I els ho recomano, per allà on correspon anar, les bicis per la calçada.

Marc de la Torre
Comunicador
@marc_delatorre

LLEGIR L’ARTICLE EN FORMAT PDF

Aquesta entrada s'ha publicat en La bicicleta a Terrassa i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.