Dimecres 17 de juny: El documental del mes

150617_BikevsCotxe

Dimecres 17 de juny, 22.00h. Sala 2 del Cinema Catalunya (carrer Sant Pere 9).
Suècia 2015. 91 minuts. VO en anglès, portuguès i castellà subtitulada en català.
Direcció: Fredik Gertten
El món està immers en una gran crisi global que tard o d’hora s’haurà d’afrontar: el canvi climàtic, l’esgotament dels recursos fòssils i la contaminació urbana i dels oceans.

La indústria de l’automòbil inverteix milions de dòlars cada any per afavorir els seus negocis, i una de les millors maneres de fer-ho és procurar la construcció de noves autopistes i carreteres. Però és aquesta la millor solució per afavorir el transport interurbà i dins de les grans ciutats? Augmentar el nombre de carrils de les carreteres permet realment que hi hagin menys embussos? Per què no hi ha cap gran ciutat del món que hagi resolt el problema de l’automòbil?

La bicicleta s’erigeix com una poderosa eina per al canvi, però la indústria automobilística inverteix milions de dòlars cada any per afavorir els seus negocis. El documental ens presenta diversos activistes i pensadors que lluiten per aconseguir ciutats més sostenibles. Es neguen a deixar d’anar en bicicleta, tot i l’augment del nombre de morts en accidents de trànsit.

Per Bici Terrassa Club

1 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats