Bicicletada a Torrebonica per motiu del Dia Mundial de la Salut

En el marc d’un dia assolellat de primavera, 92 ciclistes es van aplegar a la Bicicletada per motiu del Dia Mundial de la Salut. En un ambient familiar, es van fer els 5 km de l’estació del Nord de Terrassa fins la masia de Can Viver de Torrebonica. Un cop allà es van poder deixar les bicicletes en un recinte tancat i vigilat pels voluntaris del BiTer i participar a les nombroses activitats preparades per celebrar aquest dia.

La bicicletada ha estat organitzada pel BiTer amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. Aquesta activitat forma part del Pla de promoció de l’ús de la bicicleta a Terrassa 2012-2013 promogut per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració del BiTer.

130407_Torrebonicap

La bicicleta i l’activitat física: salut!

Moure’s amb bicicleta és un exercici físic excel·lent. Si es practica de forma convenient, consisteix en un exercici de caràcter aeròbic (pausat) que els professionals de la medicina i els organismes internacionals de la salut (Organització Mundial de la Salut) recomanen pels grans beneficis cardiovasculars que té. L’exercici amb bicicleta i la natació són les activitats físiques més completes.

L’exercici físic és fonamental per al creixement de la persona. El costum de desplaçar-se a la ciutat amb motocicleta o cotxe quan les distàncies i les condicions del trajecte són assequibles amb bicicleta s’oposa totalment a una vida sana, ja que afavoreix el sedentarisme i redueix les oportunitats de socialització.

L’exercici físic amb bicicleta enforteix el cor, redueix les possibilitats de patir una afecció cardiovascular, augmenta la capacitat pulmonar, millora el to muscular, reforça les articulacions, augmenta la densitat mineral òssia, actua favorablement en patologies com la bronquitis crònica o l’asma, i contribueix a mitigar l’estrès, l’angoixa, la depressió i el sentiment d’aïllament.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sortides i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.