Diumenge 22 de setembre: la gran Pedalada de la Setmana de la Mobilitat 2024, més reivindicativa!!

22/09/2024. Terrassa. La Pedalada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2024, organitzada pel Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa, i on col·laborem des del BiTer, ha estat de nou un èxit de convocatòria, amb moltes famílies amb infants. Enguany, hem volgut introduir uns missatges reivindicatius per cridar l’atenció sobre la manca d’accions i retallades per part de l’equip de govern municipal actual per promoure l’ús de la bicicleta.

Aquí els nostres missatges: “Més bicis, menys fum”, “Volem una ruta per creuar el centre amb bici”, “Volem BiciTancats a les estacions”, “Que tornin els cursos de bicis a les escoles”, “Volem els carrils de bicis connectats”

> Fotos BiTer/BadiaCasanova: https://photos.app.goo.gl/iQ6WmAqDMBegaVDh9
> Fotos del Diari de Terrassa: https://www.diarideterrassa.com/fotografia/2024/09/22/pedalada_popular_2024/

https://www.terrassa.cat/setmanamobilitat

El BiTer col·laborem de nou amb l’Ajuntament en aquesta Pedalada popular!

Un any més, Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2024 que se celebra del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana de la Mobilitat 2024 porta enguany per lema “Compartim l’espai públic!” que posa l’accent en la la necessitat de els modes més sostenibles, principalment a peu i amb bicicleta puguin moure’s amb seguretat i amb el màxim respecte per part dels vehicles motoritzats privats, a tots els carrers de la ciutat.

Pedalada popular

Amb l’organització d’aquesta Pedalada popular, l’Ajuntament de Terrassa vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal per a la ciutat. La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida, divertida… i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats.

A més, en el context actual d’escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d’estalvi energètic, torna a prendre rellevància la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, i que el seu ús no requereix cap a portació d’energia externa.

Com a novetat d’enguany, el mosaic humà en forma de bicicleta que hem anat fent des de l’any 2016, tindrà aquest any una forma diferent… vine i ho descobriràs! Aquí la de 2023:

  • Dia i lloc: diumenge 22 de setembre de 2024 a la plaça Nova de Terrassa.
  • Recepció dels participants a les 10.00h. Inscripció gratuïta.
  • La Pedalada finalitza també a la plaça Nova (cap a les 12.00h, aproximadament).
  • El recorregut és de 8 km.
  • Activitat per a tota la família. Tots els nens i nenes participants que vinguin amb la seva bicicleta, han de poder anar en bici durant 8 quilòmetres. No hi ha grans pujades, però hi ha alguna rampa sostinguda.
  • Cal portar una ampolla de casa! (així fem menys residus).

Informació de seguretat

  • Segons la llei de trànsit, a l’àmbit urbà és obligatori l’ús del casc en bicicleta per a les persones menors de 16 anys. És recomanable per tothom.
  • Es recomana portar una ampolla plena d’aigua per al recorregut i per poder-la omplir de la font pública al final de la pedalada. No es donaran ampolles d’aigua per no generar residus.
  • Es tracta d’una Pedalada festiva, no competitiva, i s’anirà en grup.
  • És molt important que feu cas als voluntaris i a la Policia Municipal, i sobretot, no els avanceu.

Recorregut previst

Per Bici Terrassa Club

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats