Solucions per a la distribució de mercaderia lleugera al centre de Terrassa

Ja es pot accedir al Treball de Fi de Grau del Pol Requena “Estudi de solucions de darrera milla aplicades al transport i distribució de paquets i mercaderia lleugera al centre de Terrassa“. https://upcommons.upc.edu/handle/2117/360700

Terrassa és una ciutat en creixement i compacta on el model de distribució urbana de mercaderies porta anys encallat en el temps. Passejant un dia laborable qualsevol pels carrers de la zona centre de la ciutat es veuen centenars de furgonetes i camions que ocupen l’espai teòricament destinat als vianants per fer els repartiments.

El pla de mobilitat 2016-2021 contempla la creació d’una zona de baixes emissions a l’àmbit central de la ciutat i la vianalització de molts dels carrers ara saturats de trànsit. Tots aquests factors exposats porten a la necessitat de fer un canvi en el model de distribució de mercaderies per adaptar-lo a la nova realitat. Aquest canvi passa per la creació d’un espai que centralitzi la distribució urbana de mercaderies lleugeres i paqueteria, i que a més ho faci amb mitjans sostenibles. Aquest centre faria la distribució d’última milla a l’àmbit de la zona de baixes emissions. Així mateix, a banda de la distribució convencional el centre oferiria diferents solucions de distribució i serveis complementaris com pot ser el lloguer de vehicles de càrrega sostenibles. Aquest estudi tracta diferents temàtiques per fer una visió global de tots els factors que afectarien el centre i buscar millores per assegurar la seva viabilitat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Mobilitat sostenible i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.